laat je hier inspireren en motiveren! 

Blog

Mariska Brouwer Coaching

Als vrienden maken niet lukt Momenteel begeleid ik meerdere kinderen die graag (meer) vrienden willen maken. Alleen ze weten niet hoe en voelen zich (daarbij) ook behoorlijk onzeker. Laten we hier eens praktisch en vooral stapsgewijs doorheen lopen. Van overtuigingen tot uiteindelijke tips. ‘Ik heb geen vrienden’ Wat zeg of doe je, als je zoon […]

Vrienden maken

Wat als vriendjes maken niet zo makkelijk gaat? Of als je kind dit wel kan, maar toch buiten de groep lijkt te vallen? Vandaag start de Week Tegen Pesten met als thema: Buitensluiten? Uitgesloten! Iedereen wil bij een groep horen. Buitengesloten worden is dus een ernstige vorm van pesten.

Week tegen Pesten

Week tegen pesten

Tegenslagen en teleurstellingen komt iedereen tegen, jong en oud. De vraag is alleen of en hoe je ermee om kan gaan. Dit heeft alles te maken met veerkracht. Lees snel verder om te weten waarom is dit zo belangrijk is, waar je op moet letten en een aantal tips.

Veerkracht bij kinderen

veerkracht bij kinderen

Een onderwerp waar alle kinderen ooit mee te maken krijgen is verlies en rouw. Dit gaat veel verder dan enkel het verlies van een dierbare, waardoor ik hier graag wat dieper op in ga met signalen en tips voor thuis.

Verlies en rouw bij kinderen

Verlies en rouw bij kinderen

Faalangst klachten, spanning, dit hoeft zich niet alleen te uiten rondom school. Veel vaker heeft dit betrekking of invloed op veel meer onderdelen, denk bijvoorbeeld aan het welbekende piekeren. Natuurlijk kun je hier thuis ook mee aan de slag.

Piekeren, wat te doen?

Kinderen die piekeren